kibocsátó istentisztelet

2023. június 25-én ünnepi istentisztelet keretében kibocsátották a KPTI magiszteri másodéves (hatodéves) református hallgatóit. Az idei tanévben 12 erdélyi és 8 királyhágómelléki hallgató zárta le teológiai tanulmányait és tett magiszteri záróvizsgát.

La data de 25 iunie 2023, în cadrul unei slujbe festive, studenții reformați din anul al doilea de masterat (anul al șaselea) de la ITP au fost transferați de la universitate la eparhiile reformate. În acest an academic, 12 studenți din Eparhia Reformată din Ardeal și 8 studenți din Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului și-au încheiat cu succes studiile teologice și au susținut examenul final pentru obținerea diplomei de masterat.

On June 25, 2023, during a celebratory worship service, the second-year (sixth-year) Reformed students of KPTI were released. In this academic year, 12 students from the Reformed Church District of Transylvania and 8 students from the Reformed Church District of Királyhágómellék District successfully completed their theological studies and took their final master's exams.

Az alábbi linken megtekinthető az évzáró és kibocsátó videós összefoglalója is.

A 2021-2022. akadémiai évben 23 erdélyi református hallgató zárta le teológiai tanulmányait és tett sikeres magiszteri záróvizsgát. Ősztől Erdély és Partium gyülekezeteiben kezdhetik el lelkipásztori szolgálatukat.

A 2020/2021. tanév évzáró istentisztelete alkalmával 15 református hallgatót bocsátottunk ki gyülekezeti szolgálatra. Heten az Erdélyi Református Egyházkerületben, nyolcan a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben kezdik el szolgálataikat.

A felvételeket Rácz Dávid teológus hallgató készítette.

A felvételeket Orbán Alex teológus készítette.

În cadrul slujbei de deschidere a anului academic, în data de 20 septembrie 2020, studenții Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca care au promovat examenul de masterat au fost predate bisericilor susținătoare pentru a începe slujba lor în cadrul acestora. În total douăzeci și trei de studenți proaspăt promovați. László Forró, reprezentantul Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului, a propovăduit evanghelia la slujba de duminică. Ora, locul ba chiar și forma acestui eveniment au fost diferite de cele tradiționale.

Nem megszokott módon alakult az idei év, amely kihatással volt minden ember életére. Mi, egyetemisták is, akik március közepén úgy hagytuk el a kincses várost, mint akik két hét után újra találkoznak majd, megdöbbenve vettük tudomásul, hogy a 2019-2020-as tanév gyökeresen megváltozott. Egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben még a ballagásnak is el kellett maradnia, így arra 2020.09.12-én került sor. Minden búcsú nehéz, hát még egy olyan, amelynek személyei utolsó félévük nagy részét az „online világban” töltötték.

2020. szeptember 20-án vasárnapi istentisztelet keretében búcsúztak el a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet magiszteri záróvizsgát tett hallgatói. Összesen huszonhárman. A vasárnapi istentiszteleten Forró László, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főjegyzője hirdette az igét. Az alkalom időpontja, helyszíne, formája egyaránt eltért a hagyományostól.

Oldalak

Subscribe to kibocsátó istentisztelet