katekétika

A konfirmáció a keresztyén fiatal életében mérföldkő, amelyre a XXI. században is izgalommal és nagy reménységgel készül a képzésbe lépő. Tudja, hogy konfirmáció után lehet csak teljes jogú, Úrvacsorával élő tagja a református egyháznak. Konfirmációs oktatás évszázadok óta van, hiszen a tanítványt fel kellett készíteni a bizonyságtételre. Napjainkra azonban szükségessé vált az oktatási koncepciók és módszerek elemzése és válogatása, hogy hatékonyabban tehessünk tanítványokká fiatalokat és idősebbeket egyaránt.

Catehetica este o disciplină a teologiei practice care se ocupă de teoria și practica educației religioase- fie în școli, fie în cadrul parohiilor. Obiectivul cursului este de a învăța studenții arta educației, care prin prisma actului religios oferă un plus în a influența copiii în dezvoltarea lor spirituală. Studenții trebuie să însușească cunoștințe despre dezvoltarea sufletească a copiilor, precum și diferite metode prin care pot preda mesajul religios.

A katechetikai / valláspedagógiai kurzus célja, hogy a hallgatók megismerkedjenek a keresztény nevelés alapelvelveivel, és felkészüljenek a gyülekezeti és iskolai vallásoktatásra. A félév folyamán rendszerbe foglaljuk azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek az eredményes valláserkölcsi neveléshez vezetnek.

Subscribe to katekétika