unitárius hallgatók

În data de 21 februarie 2021 a avut loc o întâlnire virtuală între mentorii studenților unitarieni din cadrul programului de masterat și cadrele didactice unitariene implicați în practica profesională a studenților. ITP a fost reprezentat de către prorectorul Sándor Kovács și de către Botond Koppándi, cadrul didactic responsabil pentru practica profesională a studenților unitarieni. Biserica unitariană a fost reprezentată de către Norbert Rácz, secretarul episcopal.

2021. február 21-én az unitárius magiszteri hallgatókat irányitó mentorok és oktatók tartottak virtuális ülést. A PTI részéről a gyűlésen részt vett dr. Kovács Sándor rektorhelyettes, valamint dr. Koppándi Botond, a gyakorlat szakmai felügyelője. Az Unitárius Egyházat Rácz Norbert, püspöki titkár képviselte.

Nem megszokott módon alakult az idei év, amely kihatással volt minden ember életére. Mi, egyetemisták is, akik március közepén úgy hagytuk el a kincses várost, mint akik két hét után újra találkoznak majd, megdöbbenve vettük tudomásul, hogy a 2019-2020-as tanév gyökeresen megváltozott. Egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben még a ballagásnak is el kellett maradnia, így arra 2020.09.12-én került sor. Minden búcsú nehéz, hát még egy olyan, amelynek személyei utolsó félévük nagy részét az „online világban” töltötték.

"Jöjj, hallj, érts! Menj és cselekedj!" - Dr. Rezi Elek dékán gondolata határozza meg a legtalálóbban csendes napjaink lényegét, ahol számos kérdésünkre kaptunk választ, erősödött hivatástudatunk, és nyertünk erőt, lendületet az előttünk álló kihívásokhoz.

A 2014-2015-ös akadémiai év záró istentiszteletén öt unitárius hallgató búcsúzott el bensőséges hangulatban a diákévektől, Kolozsvár belvárosi unitárius templomában.

Subscribe to unitárius hallgatók