Olvastam egy jó könyvet... Időszerű beszélgetések kortárs teológiáról (5)

Hány éves az Ószövetség? Milyen konkrét eszközeink és módszereink vannak annak megállapítására, hogy mikor keletkezhetett? Az egyes könyvek korának meghatározására számtalan, egymástól eltérő teória létezik. Ennek oka az, hogy az erre vonatkozó egyértelmű bizonyíték meglehetősen csekély. Ez a lenyűgözően széleskörű monográfia a legújabb kutatások eredményeit szintetizálja, s főleg az objektív fogódzókat keresi. A szerzőpáros új mércéket állít a bibliai szövegek történetiségének tanulmányozásában. Érdemes figyelni rájuk!

Ron Hendel és Jan Joosten: How Old Is the Hebrew Bible? A Linguistic, Textual, and Historical Study (Yale University Press, 2019) című könyvéről Bíró Beatrix teológus hallgató tart felvezetőt.

A bemutató és beszélgetés időpontja november 3, szerda 19.00 óra. Helyszíne a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet 205-ös tanterme.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

További információ: 2016 óta, a Hilfswerk der Evangelischen Kirchen Schweiz (HEKS) és egyéb szervezetek támogatása segítségével folyamatosan bővül a Teológiai Intézet könyvtári állománya olyan kiváló szakkönyvekkel, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy hű képet kapjunk a keresztyén teológia mai főbb irányvonalairól, hangsúlyos kérdéseiről, problémáiról. Ezeket a könyveket szeretnénk életre kelteni, behozni a köztudatba úgy, hogy beszélünk róluk. Kötetlenül, egy csésze tea mellett. Az esemény nyitott bármely érdeklődő számára.

A 2021-2022. akadémiai évben ezt az eseménysorozatot a magyar Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósítjuk meg. Az esemény plakátjának PDF változata letölthető a jobb oldali sávból.

Támogató