A Ravasz László Gyakorlati Teológiai Kutatóközpont konferenciája

Kiss Jenő: A Ravasz László Gyakorlati Teológiai Kutatóközpont konferenciája. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet
szerda, 2024, Május 1 - 09:00 - csütörtök, 2024, Május 2 - 19:00

A konferencia meghívott előadói - köztük a neves Jan Hermelink göttingeni gyakorlati teológus - azt körvonalazzák különféle megvilágításban, hogy hogyan határozza meg az egyház belső és külső (szervezeti) életét az ő Feje, illetve az a társadalmi körkörülmény, amelyben él.

A fórumbeszélgetésben arról kérdezzük a romániai protestáns egyházak vezetőit, hogy hogyan találkoztak a hatalommal - az államhatalommal (hatalmasságokkal), az egyház szerkezetéből adódó hatalommal, illetve a gyülekezet és a lelkipásztor hatalmával. Így szeretnék valós képet kapni arról, hogy hogyan van jelen a hatalom felekezeteink életében.

Az első konferencia-napot zenei program zárja. Az állófogadás lehetőséget nyújt a találkozásra és a kötetlen beszélgetésre.

Az OLTT által akkreditált konferencián való részvétel 12 kreditpontot ér. A részvételről kérésre igazolást bocsátunk ki.

A résztvevők a konferenciára az alábbi linken regisztrálhatnak és jelezhetik étkezéssel, parkolással, illetve részvételi igazolással kapcsolatos igényeiket 2024. április 29. 14.00 óráig: https://forms.gle/f68H9FejzWXWV3Rm6

Program

Megjegyzés: Az előadás címére kattintva megtekinthető az összefoglaló. Az alábbi szűrőkkel lehet csoportra, illetve az előadás helyszínére szűrni. Az időpontra kattintva hozzáadhatja az előadást a Google Naptárához.

Csoport
Terem

2024/05/01 szerda

Időpont Előadó / Felelős Esemény

2024/05/02 csütörtök

Időpont Előadó / Felelős Esemény