Olvastam egy jó könyvet... Időszerű beszélgetések kortárs teológiáról (6) - Téma: Lelkigondozás

Nagy Eszter, Balogh Csaba: Olvastam egy jó könyvet... Időszerű beszélgetések kortárs teológiáról (6) - Téma: Lelkigondozás. Kolozsvár: Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet
kedd, 2021, December 14 - 19:00

Az ember nem egy gépezet, mert ha gépezet lenne, akkor vészhelyzetben tudnunk kellene, melyik gombot kell megnyomni, vagy melyik csavart kell megszorítani annak érdekében, hogy gépünk ismét működőképes legyen. – vallja Rolf Theolbold lelkész és gyakorlati teológus, a könyv szerzője, aki közérthető nyelven mutatja be a rövid tartamú lelkigondozás alapjait és lehetőségeit. Mennyire "rövid" a rövid időtartamú lelkigondozás? Hogyan bontakozhat ki a segítség a lelkészi gyakorlat és saját hitéletünk hátteréből azok számára, akik lelki problémáik és dilemmáik megoldására várnak és vágynak?

Rolf Theobold: Kurzzeit-Seelsorge. Ein Praxisbuch (Rövid-tartamú lelkigondozás. Gyakorlókönyv) (Vandenhoeck & Ruprecht 2015) című könyvéről Nagy Eszter teológus hallgató tart felvezetőt.

Ez a könyv azoknak íródott, akik szeretnének segítséget nyújtani másoknak, de gyakran kevés idejük jut erre. A modern rövid időtartamú terápiás módszerek gazdag repertoárjából gyakorlati javaslatokat tesz arra, hogyan lehet rövid idő alatt is hasznos lelkigondozást végezni. A szerző arra ösztönzi az olvasót, hogy saját gyakorlatában szerezzen tapasztalatot a bemutatott rövid tartamú lelkigondozási módszerekkel, és fedezze fel azokat a gazdag lehetőségeket, amelyek a korlátozott idő ellenére megnyílhatnak előtte.

A bemutató és beszélgetés időpontja 2021. december 14, kedd 19.00 óra. Helyszíne a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet 205-ös tanterme.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

További információ: 2016 óta, a Hilfswerk der Evangelischen Kirchen Schweiz (HEKS) és egyéb szervezetek támogatása segítségével folyamatosan bővül a Teológiai Intézet könyvtári állománya olyan kiváló szakkönyvekkel, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy hű képet kapjunk a keresztyén teológia mai főbb irányvonalairól, hangsúlyos kérdéseiről, problémáiról. Ezeket a könyveket szeretnénk életre kelteni, behozni a köztudatba úgy, hogy beszélünk róluk. Kötetlenül, egy csésze tea mellett. Az esemény nyitott bármely érdeklődő számára.

A 2021-2022. akadémiai évben ezt az eseménysorozatot a magyar Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósítjuk meg. Az esemény plakátjának PDF változata letölthető a jobb oldali sávból.

Támogató