Protestáns Teológiai Intézet

Această broșură descărcabilă (în limba engleză sau maghiară) a fost pregătită în 2015 cu ocazia aniversării a celor 120 de ani de la înființarea Institutului Teologic la Cluj-Napoca (vezi istoria concisă a Institutului pe această pagină (în engleză)).

A Sapientia EMTE és a Dunatáj Alapítvány közreműködésével készült dokumentumfilm a 120 éves Teológiai Intézet múltját és jelenét mutatja be. A filmet a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatta.

A Sapientia EMTE és a Dunatáj Alapítvány közreműködésével készült dokumentumfilm a 120 éves Teológiai Intézet múltját és jelenét mutatja be. A filmet a magyar Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa támogatta. Producer: Buglya Sándor.

The downloadable booklet was prepared for the 120th anniversary of the Institute in 2015.

A KPTI 120 éves évfordulójára elkészített nyomtatvány elektronikus verziója betekintést nyújt az Intézet múltjába és jelenébe. A dokumentum pdf formátumban letölthető.

A könyvtár egyik legjelentősebb különgyűjteménye az 1601 előtti, nem magyar nyelvű és vonatkozású, külföldi nyomtatványok, az ún. antikvák gyűjteménye. Ennek katalógusa a könyvtár 120 éves jubileumára készült el. A katalógusban 141 nyomtatvány részletes leírása található. A feldolgozás kiterjed a példányok rövidített bibliográfiai leírása mellett az egyedi sajátosságainak, az egykori tulajdonosoknak, a kötéseknek és a kötetek jelenlegi állapotának, esetleges hiányainak bemutatására is.

A Protestáns Teológiai Intézet az erdélyi magyar református, unitárius és evangélikus egyházak lelkipásztorképző egyeteme. Az Intézet önálló jogi személy, a román oktatási rendszerben akkreditált státusszal rendelkező felsőoktatási intézmény.

Az európai felsőoktatási intézmények minőségét ellenőrző nemzetközi bizottság összefoglalójában pozitívan értékelte az elmúlt két látogatás eredményét.

The Protestant Theological Institute of Cluj-Napoca (PTI) is an independent university, accredited by the Romanian Ministry of Education. Its main aim is to train Reformed, Lutheran and Unitarian ministers.

The Institute wishes to set theology into the service of the church communities, living in a multicultural and multiconfessional society. This mission is carried out in an open irenic fashion while implementing high academic standards. The PTI intends to create a strong theological dialogue with other academic fields which are relevant to the Christian message and tradition.

Oldalak

Subscribe to Protestáns Teológiai Intézet