A nyári szünidőben is folytatódik a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet népszerűsítése

Bár augusztus minden tekintetben a nyári szünidő és a szabadságolások ideje az Intézetben, a népszerűsítés tovább folytatódott. Kató Szabolcs Ferencz, két ifjúsági táborban is előadást tartott a fiataloknak és bemutatta az intézeti képzést.


A koronavírus járvány nagy esetszámú hullámai után a 2021–2022-es tanévben beindult a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet népszerűsítése a középiskolások körében.

Bár augusztus minden tekintetben a nyári szünidő és a szabadságolások ideje az Intézetben, a népszerűsítés tovább folytatódott. Kató Szabolcs Ferencz, az ószövetségi tanszék tanára, két ifjúsági táborba látogatott el, ahol előadást tartott a fiataloknak és bemutatta az intézeti képzést.

Először augusztus 1-2. között a Kolozsvár Felsővárosi Egyházközség (Kakasos) ifjúsági táborába látogatott el, ahol Kisgalambfalván egy prezentáción keresztül mutatta be a 24 résztvevőnek a kolozsvári lelkészképzést, majd egy kötetlen beszélgetés keretében szólt a szolgálatról és a lelkipásztori hivatásról. Másnap a változás témájához kapcsolódva tartott előadást az ószövetségi szeretet fogalmának keresztyén tanulságairól.

Ezt követően augusztus 4-én a Szatmári Egyházmegyében folytatódott a népszerűsítés. A népes, 280 ifjút számláló nagytarnai tábor az ölelés támájához kapcsolódóan hallott néhány ószövetségi szempontot a szeretet keresztyéni megélésére vonatkozóan. Itt sem maradhatott el ezt követően az Intézet bemutatása, amelybe Intézetünk két hallgatója, a tábor segítő-szervezői, is bekapcsolódott: Kánya Réka és Pop Titus. Ők diákszemmel beszéltek saját elhívásukról és az intézményről.

Ígéretesnek tekintjük, hogy az előadó érdeklődő kérdésére, tudniillik hogy valaki gondolkodik-e arról, hogy a lelkipásztori szolgálat irányába induljon el, mindkét helyszínen több pozitív válasz is érkezett. Isten vigye teljességre a feltett szándékot!